Skip to content

Voor ouderen is muziek erg stimulerend en bevorderend voor hun welzijn. Samen zingen en musiceren activeert het brein, het ontspant en nodigt uit tot bewegen.

We komen op locatie met een uitgebreid en afwisselend programma vol klassiekers die begeleid worden op gitaar en harp. De liederen worden voorafgegaan door een korte vertelling en de liedteksten kunnen worden meegelezen. Herinneringen en associaties die loskomen krijgen tussendoor de ruimte.

De deelnemers worden uitnodigend gestimuleerd om mee te musiceren op ritme-instrumenten (claves, shakers, trommels e.d.) en melodie-instrumenten (xylofoons, tafelbellen, ukeleles e.d.).

Ook worden bewegingen voorgedaan die de fijne en grove motoriek bevorderen. Er kan zelfs een eenvoudig volksdansje worden aangeleerd.

In het programma wordt rekening gehouden met de verschillende mogelijkheden qua motoriek en mentale capaciteit van de deelnemende mensen.

Het interactieve deel – zingen, musiceren en bewegen – wordt afgewisseld met instrumentale intermezzo’s op harp.

Het programma wordt uitgevoerd door Helga Huisjes (gitaar, zang, muzikale leiding) en Petra Vlasman (harp). Zij hebben beide veel muzikale ervaring met deze doelgroep.

Neem bij interesse vrijblijvend contact op voor een programma op maat.

Back To Top